EUR 1.9558
USD 1.6849
CHF 1.8228
GBP 2.1496
CNY 2.4012
you tube
mobile version

Скандал в Меком АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скандал в Меком АД

mail11:15 | 30.08.2012прегледи 1155 коментарикоментари 0


Меком АД стана жертва на борби по върховете на дружеството. В сайтовете за специализирана финансова информация беше разпространен консолидираният отчет, подписан обаче от старото ръководство на компанията. Според него през второто тримесечие на годината Меком е на консолидирана загуба в размер на 63 млн. лв., при печалба от 124 хил. лв. през първото тримесечие.
Тази сутрин в EconomyNews.bg се получи опровержение, подписано от Елица Цанева, изпълнителен директор на дружеството. В него се посочва:

„1. Разпространената информация е документална измама. Документите са подписани от лица, които не са оторизирани за това и не представляват дружеството. Освен това подписаната от тях декларация е без дата и с невярно съдържание.
2. Разпространените документи съдържат невярна информация, целяща да навреди на дружеството, и следва да не се вземат предвид. Истинските финансови отчети ще бъдат публикувани с подписите на представляващите дружеството лица по Търговския регистър.”

Подписите на Елица Цанева и Александър Цочев, който бе избран за председател на Съвета на директорите, трябва да стоят под финансовите отчети. В Съвета на директорите са още Деница Вълчева, Мария Панайотова и Стефан Райчев. Скандалът с документите дойде от отговорни лица Маргарита Стоянова и Денислава Дончева, които бяха начело в дружеството към края на второто тримесечие на годината, за когато се отнася и финансовият отчет. Те обаче не са оторизирани да представляват дружеството.

През 2011 г. "Меком" излезе на загуба от 5 млн. лв. при консолидираната печалба от 3.7 млн. лв. година по-рано.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg