EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Сингапур е в рецесия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сингапур е в рецесия

mail12:02 | 15.07.2020прегледи 405 коментарикоментари 0


Сингапур е влязъл в рецесия през второто тримесечие, като икономическата дейност се е свила с 41,2% спрямо предходното тримесечие. Това сочат предварителните данни на министерство на търговията, цитирани от Франс прес и БТА. Спрямо миналата година икономиката се е свила с 12,6% между април и юни.

Сингапурската икономика, която е много зависима от международната търговия, беше тежко засегната от стриктните мерки, наложени в борбата срещу пандемията от коронавируса.

Данните отразяват второ тримесечие на икономическо свиване, което означава, че Сингапур е влязъл в рецесия за първи път от над 10 години.

Значителният спад на БВП през второто тримесечие се дължи на мерките, наложени от 7 април до 1 юни, за да се забави разпространението на COVID-19, най-вече спирането на услуги, които не са от първостепенно значение и затварянето на по-голямата част от работните места, съобщи търговското министерство.

Ведомството обяснява свиването също и със слабото търсене от чужбина в рамките на спада на световната икономика.

Сингапур често е възприеман като барометър за здравето на световната икономика. Малката държава е особено чувствителна към външни сътресения и публикуваните днес цифри са тревожен знак за световната икономика, отбеляза АФП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg