EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

Свенекомплекс, поразен от чумата, купен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свенекомплекс, поразен от чумата, купен

mail07:10 | 21.08.2019прегледи 571 коментарикоментари 0


Софийският производител на фуражи "Вианд" ЕАД е купил още 1 133 243 акции от капитала на "Свинекомплекс Николово". Така дяловото му участие е нараснало до 3 416 204 броя, представляващи 97.60% от книжата с право на глас. Продавач е "Вестпарк файненшъл груп", който се е освободил същия пакет акции, и вече няма акции в капитала на "Свинекомплекс Николово".

В средата на юли софийският производител на фуражи купи над 65% от свинекомплекса, като е платил по 0.93 лв. на акция на продавачите "Пимаро България" и "Хайбрид", което му е струвало над 2 млн. лева.

Сделката е осъществена независимо от това че междувременно във фермата край Русе беше открита африканска чума по свинете, което наложи животните да бъдат унищожени. При изкупуването на такъв дял компанията беше задължена по закон в срок от 14 дни да направи търгово предложение за изкупуване и на останалите акции.

Офертата е представена пред съвета на директорите на "Свинекомплекс Николово" на 19 юли, точно когато лабораторните проби доказаха наличие на болестта във фермата. Документите по търговото предложение все още не са одобрени от Комисията за финансов надзор. От тях става ясно, че въпреки случилото се "Вианд" планира да възстанови и разшири бизнеса в село Николово.

Източник: Банкеръ


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg