EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Санирани са 44 блока в Перник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Санирани са 44 блока в Перник

mail15:10 | 27.11.2017прегледи 6075 коментарикоментари 0


Санирани са 44 блока в Перник по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщи общинският пресцентър. Продължават дейностите по обновяването на сградите, които имат сключени договори и осигурено финансиране. Днес кметът Вяра Церовска е инспектирала една от тях - осеметажния блок номер 16 в кв. "Изток". В община Перник са създадени 167 сдружения на собствениците. В общинската администрация са постъпили 147 заявления за интерес и финансова помощ, от тях са одобрени 144.
През юли Вяра Церовска издаде заповед, с която нареди да се преустанови приемът на заявления за безплатно саниране на многофамилни жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Мярката се базираше на писмо на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Според кмета скоро ще бъдат реализирани други започнати проекти. Сред тях са паркът на предизвикателствата в кв. "Войниковец", благоустрояване на междублоковото пространство в кв. "Тева" и мост на река Струма./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg