EUR 1.9558
USD 1.6499
CHF 1.8160
GBP 2.1668
CNY 2.3771
you tube
mobile version

Ръст на покупките он лайн

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на покупките он лайн

mail07:10 | 12.06.2019прегледи 374 коментарикоментари 0


По предварителни сезонно изгладени данни през април 2019 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени запазва равнището на предходния месец, съобщава НСИ. През април 2019 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, намалява с 0.2% в сравнение със същия месец на предходната година.

      Месечни изменения

       През април 2019 г. се наблюдава спад на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3.6%, а при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистрирано увеличение, съответно с 2.4 и 0.4%.

       В търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е отчетено нарастване при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3.0%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1.8%.  По-значителен спад се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 5.8%.

Годишни изменения

  През април 2019 г. в сравнение със същия месец на 2018 г. оборотът намалява при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 3.4%, докато при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали и търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали се наблюдава увеличение, съответно с 2.8 и 0.9%.

            По-значителен ръст при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриран при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 18.2%. Спад е отчетен при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 4.8%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 4.3%.

 


Тагове: он лайн, покупки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg