EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Румъния с 12.3% строителен ръст заради ремонти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния с 12.3% строителен ръст заради ремонти

mail07:40 | 04.11.2020прегледи 344 коментарикоментари 0


Строителният индект в Румъния бележи ръст от 12,3% през август в сравнение със същия период на миналата година. Работите по нови проекти (ново строителство) обаче нарастват само с 1,2%. Това показват данни на румънската статистика.
Силният годишен растеж се дължи на повече капитални ремонти (+ 67% на годишна база) и поддръжка (+ 27% на годишна база).
Моделът е видим от април - първият пълен месец при извънредно положение, което позволява на наемодателите да извършват такива ремонтни дейности в сградите, останали празни.
В същото време бавното нарастване на работата по нови проекти отразява оперативни проблеми, причинени от блокирането, и по-предпазлив подход от страна на инвеститорите, някои от които са преразгледали своите проекти в секторите на офиси и търговски сгради.
За целия период март-август обемът на работите по нови строителни проекти се е увеличил с 2,3% в сравнение със същия период на миналата година. За разлика от това, обемът на капиталните ремонтни дейности нарасна с 55% на годишна база, а поддръжката се увеличи с 40% на годишна база.
По тип строителство строителните работи (предимно инфраструктурни) се забавят от юни до + 4.2% на годишна база през август. За целия период март-август по-бавният растеж е в сектора на нежилищните сгради (+ 8.1% на годишна база).

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg