EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

Проекти за €4,1 млн. България - Северна Македония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проекти за €4,1 млн. България - Северна Македония

mail15:05 | 08.07.2024прегледи 436 коментарикоментари 0


Договорите по петте одобрени проектни предложения по приоритет “По-зелен граничен регион“ на програмата ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България - Северна Македония на обща стойност 4,1 млн. евро са подписани, съобщават на сайта си от програмата за трансгранично сътрудничество.

Общините Петрич и Струмица са партньорите в проект „Трансграничен пакт за зелен пулс“ на обща стойност 945 135 евро.  В проекта са заложени дейности, свързани с доставка и оборудване за реакция при кризисни ситуации в Петрич и в Струмица, съвместно обучение на доброволци, обмяна на опит и добри практики между доброволчески формирования, закупуване на модулна система за реакция при кризисни ситуации. 

Проектът, наречен  „ПАРКОВЕ – опазване на територии чрез регионално познание и устойчивост“ , на обща стойност 894 829 евро е партньорски между общините Дупница и Крива паланка. Общините Банско и Виница ще работят по проект на стойност 866 534 евро, наречен  „Да поканим природата в нашите градове”. 

„Трансформиране на градски обекти със зелени инфраструктури“  е с партньори общините Гоце Делчев, Щип и Източен регион за планиране в Република Северна Македония и е на обща стойност 867 653 евро, а по проект  „Градско озеленяване за здравословно дишане“ на обща стойност 541 709 евро ще работят общините Кюстендил, Куманово и Североизточен регион за планиране в Северна Македония.

По проектите се изпълняват дейности за „подобряване на защитата и опазването на природата, биоразнообразието и зелената инфраструктура, включително в градските райони, и намаляване на всички форми на замърсяване“. Сред целите е развитието на „зелена“ инфраструктура в градските и крайградските райони за положително въздействие върху здравето на хората, в подкрепа на зелената икономика и създаване на възможности за работа и подобряване биологичното разнообразие в трансграничните райони, към които е насочена програмата ИНТЕРРЕГ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg