EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Прогноза: Имотни сделки за €130 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прогноза: Имотни сделки за €130 млн.

mail12:15 | 12.03.2014прегледи 1020 коментарикоментари 0


Българският пазар ще нарасне поради по-високото търсене на имоти в световен мащаб, очакваното удвояване на икономическия ръст от 0.9 до 1,7—1,8% през 2014 г. и предлагането на повече активи, според анализ на Forton. През миналата година в България са отчетени придобивания на стойност 54 млн. евро по методологията на Cushman & Wakefield, с 26% повече от предходната. Поради ниското равнище от последните две години прогнозата е, че през 2014 г. обемът би могъл да се удвои в сравнение с миналата и да достигне между 100 и 130 млн. евро.
„Положителната ни нагласа е резултат от по-сигурната икономическа среда и ръста на глобалния пазар на имоти“, коментира Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton. „През последните две години инвестициите бяха значително по-ниски, отколкото може да се очаква предвид наличните активи и историческият интерес на чуждестранни и местни инвеститори. Смятам, че през тази година пазарът ще започне да наваксва изоставането.“
Завръщането на чуждестранните инвеститори ще доведе до повече сделки с големи активи, които генерират стабилен доход от наеми - клас А офис сгради с висока заетост, значими търговски центрове и хотели. Очаква се да продължи предлагането на имоти от кредиторите, от което да се възползват и местни инвеститори.
„От гледна точка на световните инвестиции в имоти българският пазар е в рамките на статистическата грешка. Той ще продължи да бъде зависим от единични сделки, които ще имат съществено влияние върху общия му обем в края на годината. Но дори при най-консервативния сценарий смятам, че обемът ще бъде по-висок от миналогодишния“, коментира още Михаела Лашова.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4088