EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Пловдив - първата община с е-заявления за брак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив - първата община с е-заявления за брак

mail16:07 | 27.11.2019прегледи 382 коментарикоментари 0


Пловдив e първата община в България, в която ще бъде въведено онлайн обслужване на младоженци.

Новата система ще позволява на желаещите да сключат граждански брак не само да запишат час и дата за сватбения си ритуал от разстояние, но и да подадат заявления за изнесен ритуал, да изберат мястото и да заплатят всичко онлайн.

Целта е да бъде спестено ценно време на бъдещите съпружески двойки, като използват възможностите на интернет. Новата електронна система реално ще функционира от 1 януари 2020 г.

Тя е разработена и готова, но от 1 декември ще бъде пусната за едномесечен пробен период, като паралелно с нея ще бъде използвана и старата система. Младоженците ще получават на посочен от тях електронен адрес служебна бележка и списък с всички необходими документи, които трябва да бъдат подготвени за сключване на брака.

Няколко дни преди самия ритуал ще получат и подсещащ мейл с датата, на която трябва да донесат документите и датата, на която ще сключат брака. „В момента е необходимо младоженците да дойдат до нашия офис между два и три пъти. Чрез тази система искаме да им спестим поне две от идванията“, обясниха от общинско предприятие „Радостни обреди“.

Адресът, на който ще бъде активна системата, е: www.radostniobredi.plovdiv.bg .


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg