EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Панаир на занаятите в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Панаир на занаятите в Пловдив

mail18:05 | 02.07.2020прегледи 261 коментарикоментари 0


Пловдив отново ще е домакин на Пролетен панаир на занаятите. Тази година заради пандемията от коронавирус събитието ще се проведе от 2 до 5 юли, на ул."Райко Даскалов" /Малката главна/, съобщиха организаторите от Регионална занаятчийска камара - Пловдив.
Занаятите са живот, творят се с ръцете на талантливи хора, но идват от сърцето и по традиция не се записват, а тънкостите се предават от човек на човек. Над 70 занаятчии със свой авторски прочит на традиционни занаяти, ще демонстрират пред жители и гости на Пловдив, тънкостите на над 22 различни занаята /художествени тъкани, тъкачество, дърворезба, изделия от кожа, ножарство, художествена керамика, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство, национални кукли, народни музикални инструменти, кошничарство, накити, гравьорство и др./
Официално откриване е 2 юли на пл."Римски стадион". Панаирът на занаятите ще работи от четвъртък до неделя от 10.00 ч. - 19.30 ч., за да могат всички които желаят да се докоснат до богатството на българските занаяти и да провокират своите умения. Предвидени са детски работилници за кошничарство и народни музикални инструменти при майстори Мехмед Шакир и Пламен Петракиев.
Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg