EUR 1.9558
USD 1.7607
CHF 1.8218
GBP 2.2981
CNY 2.5672
you tube
mobile version

Още +200 млн.лв. за болниците през 2020

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още +200 млн.лв. за болниците през 2020

mail13:05 | 07.10.2019прегледи 777 коментарикоментари 0


За следващата година средствата за болниците в бюджета на НЗОК ще бъдат увеличени с над двеста милиона лева, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Ананиев, който заедно с ръководството на КНСБ и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи се срещна с вицепремиера Томислав Дончев.
От тези 200 млн.лв. три четвърти ще бъдат предвидени за заплати на персонала, увери министър Ананиев. По думите на министър Ананиев в държавните болници ще бъде възможно да се достигнат нивата на заплащане, заложени в Колективния трудов договор.
С бюджета за следващата година даваме устойчивост на допълнителния ресурс, отпуснат тази година от правителството, каза още министър Ананиев и увери, че стриктно ще се контролира разходването на средствата за заплати. Предвидено е през следващата година част от стойността на клиничните пътеки да бъде заделяна за възнаграждения.
Пламен Димитров, президент на КНСБ каза, че по време на срещата е било обсъдено и финансирането на детското и училищното здравеопазване. Средствата и за тях са завишени, но не толкова колкото очаквахме, каза Димитров. По думите му синдикатът ще продължи да защитава и интересите на малките и общинските болници, в които не могат да бъдат достигнати нивата на заплащане, договорени в Колективния трудов договор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg