EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

Облекчава се трафикът в посока София от Банско и от Кулата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Облекчава се трафикът в посока София от Банско и от Кулата

mail17:01 | 08.07.2024прегледи 376 коментарикоментари 0


С 600-метровата отсечка край Симитли ще се облекчи трафикът в посока София от Банско и от ГКПП "Кулата". 

Работи се по проект, според който в участъка на път Е-79 преди АМ "Струма" в посока София в района на Симитли ще има три ленти, като в момента се работи по изграждане на третата. Това е начало на подготовката на продължение на последния участък от Лот 3.1 през Кресненското дефиле. 

Във връзка с изграждането на последния участък от АМ "Струма" през Кресненското започва първият етап, а именно проектирането. Прогнозно етапът на проектиране е една година, което означава, че догодина лятото може да започне началото на строителството, проектирането е тежко, тъй като това е един от най-тежките участъци. 

Според кмета на община Симитли Апостол Апостолов изграждането на новата отсечка ще предотврати образуването на задръствания в този участък. Предимство ще има и за жителите на общинския център, особено за живеещите в част от кварталите на Симитли, на които се налага да преминават през участъка. 

В Община Симитли се изпълняват 23 проекта по инвестиционната програма за общински обекти, които са на стойност 15 млн. лева, каза кметът Апостол Апостолов. Той представи пред регионалния министър какво предстои да бъде извършено по реконструкцията на парка в Крупник. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg