EUR 1.9558
USD 1.7985
CHF 1.8441
GBP 2.3242
CNY 2.5624
you tube
mobile version

Нов шеф на Сметната палата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов шеф на Сметната палата

mail11:11 | 26.03.2015прегледи 649 коментарикоментари 0


Цветан Цветков е новия председател на Сметната палата, предаде Агенция „Фокус”. „За” гласуваха 146 народни представители, 1 „против”, 21 „въздържал се”. Цветков получи подкрепата на парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС, РБ, ПФ, БДЦ, АБВ и на независимите депутати. От „Атака” не участваха в гласуването.
В концепцията на Цветков се посочва, че той ще се ръководи за изпълнение на стратегията 2013 – 2017 година на Сметната палата, която очертава модерни тенденции, характерни за всички върховни одитни институции в страните членки на ЕС и в другите развити страни. Той ще фокусира дейността си върху национално значими теми по политики и програми, прилагани в чувствителни за обществото области като енергетика, здравеопазване и сигурност. Според него
Сметната палата следва да подобри качеството на финансовите одити. В тази връзка в концепцията му е записано, че е необходимо да се възстанови, а и самият закон вече създава такива предпоставки – упражняване на текущ контрол върху периодичните отчети. Друг важен механизъм за подобряване качеството на финансовите одити е прилагането на одитни софтуери, специализирани софтуери за специализираната обработка, анализ на финансово-счетоводната информация. Като приоритет в своята дейност Цветков очертава и подобряване на взаимодействието с Народното събрание, което се изразява както във възлагане на одити от Сметната палата по проблеми и теми, които парламента е преценил, че са чувствителни и важни за българското общество, така и в обсъждане на одитни доклади в рамките на парламентарните комисии, за да може да се вземат подходящи законодателни решения.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg