EUR 1.9558
USD 1.7524
CHF 1.7348
GBP 2.2324
CNY 2.5374
you tube
mobile version

Нов регистър на географските указания в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов регистър на географските указания в ЕС

mail17:40 | 05.04.2019прегледи 376 коментарикоментари 0


От 1 април в ЕС функционира нов регистър на географските указания. Регистирът eAmbrosia дава лесен достъп до информация за всички географски указания на ЕС (GI), включително техния статут (прилагани, публикувани или регистрирани), както и техните продуктови спецификации и пряка връзка с правното основание, когато те са официално защитени, съобщават от ЕК.

Пускането на регистъра ще се стане на три етапа. Първоначално базата данни ще включва само вина, до лятото ще обхване и спиртните напитки, а до края на годината – всички храни.

Регистърът eAmbrosia е проектиран да замени настоящите бази данни за вино (e-Bacchus), спиртни напитки (e-Spirit-Drinks) и храна (Door), уточняват от ЕК. Новата система ще предлага опростено търсене на информация за географските означения и ще увеличи прозрачността за производителите, националните органи и всеки, който се интересува от европейските географски указания, допълват от ЕК.

Географските означения на ЕС защитават законно повече от 3 400 наименования на продукти, за да се популяризират уникалните характеристики и да се защити традиционният опит на техните производители.

Всяко географско указание има специфични правни стандарти за това как се произвежда продуктът, като същевременно служи като гаранция за качеството на продуктите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg