EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Нови светофари в Стара Загора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови светофари в Стара Загора

mail09:59 | 02.12.2019прегледи 619 коментарикоментари 0


Подменени ще бъдат всички светофарни контролери в Стара Загора, като допълнително ще бъдат изградени две изцяло нови светофарно регулирани кръстовища - на бул. "Руски" и ул. "Ген. Гурко", както и на ул. "Ген. Столетов" и ул. "Княз Александър Батенберг", съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.
Три пешеходни светофара ще бъдат със заявка за пресичане от пешеходци - бул. "България" при магазин "Зора", по пътя към село Старозагорски бани - ул. "Ал. Константинов", както и на бул. "Св. Патриарх Евтимий" - до бившия завод "Родопа". Това са част от дейностите по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора", който се изпълнява в момента.
Светофарните контролери ще бъдат свързани с Центъра за управление на трафика, откъдето диспечерите ще имат възможност да следят тяхното състояние, както и да променят настройките им на работа. Нововъведенията позволяват въвеждането на координиран режим на работа и локално гъвкаво управление на движението, като това ще позволи пускане на "зелена вълна" според автомобилния поток.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg