EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Нови правила на турската граница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови правила на турската граница

mail09:32 | 16.04.2019прегледи 591 коментарикоментари 0


От 11 април 2019 г. на граничните контролно-пропускателни пунктове на Турция е въведена система за събиране на наложените на чужди граждани глоби и други санкции по време на престоя им на територията на Турция, които не са успели да платят глобата си. Информацията е на генералното консулство на България в Одрин.

Става въпрос за глоби при нарушения на правилата за движение по пътищата и незаплатени тол такси при използване на автомагистралите в Турция. Ако те не са платени, се издава предписание да бъде извършено незабавно плащане на гише на митницата, включително с кредитни и дебитни карти.

В случай че в системата на МВР на Турция има постъпили данни за неплатени стари глоби, те също ще бъдат изискани.

При невъзможност за заплащане на място се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция.

Във връзка с въведената нова система за незабавно плащане на наложените глоби е препоръчително българските граждани стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и други разпоредби на територията на Турция, допълват от МВнР.

Същевременно на турския граничен пункт към България Капъкуле е въведена нова система за обслужване на ТИР-овете, за да се сложи край на дългото чакане на камионите на митницата, съобщава БТА.

На пътя, по който ТИР-овете пътуват към Капъкуле, на местата за почивка и престой на камионите са били инсталирани перони, от които шофорите трябва да си вземат фиш със записан номер за реда за пристигане на митницата. Същият номер се изпраща със съобщение на мобилния телефон на шофьора. Водачите ще следят за реда си чрез мобилния телефон и ще изчакват там, където им е удобно да почиват, реда си за митницата и така няма да се натрупват камиони на границата. Новата система за обслужване на ТИР-ове ще премахне опитите на нелегални мигранти да се промъкват нощем в ТИР-овете, докато са на неохраняем път, и така да да преминат през границата към България. Такива опити са правени и има шофьори, които са понесли санкции за това без да са виновни, посочват турски митничари.


Тагове: Турция, граница
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

5282 приватизации, $ 12.555 млрд. приходи

07:35 | 02-13-20 | 1286