EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Намерение за завод за батерии във Враца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Намерение за завод за батерии във Враца

mail19:35 | 08.04.2020прегледи 9622 коментарикоментари 0


Монтанска фирма, която произвежда акумулатори, е внесла инвестиционно намерение, с което настоява за разрешение за изграждането на свой завод в града. Предложението е качено на сайта на общинската управа.

Ако получи зелена светлина от местната власт и РИОСВ, новият обект ще бъде изграден в местността "Манастирски дол". Намерението е да се изгради инсталация за биполярни оловно-кисели батерии.

Мелниците за оловен прах ще обработват по 500 кг суровина на час, ще има пещ за червено олово и силози за съхранението им, както и вакуумни смесители.

Инвеститорът е посочил, че при производствената дейност ще бъдат генерирани технологични отпадъци – ще се изпускат вредни олово и серно-кисели аерозоли в атмосферата, годишно ще се генерират 150 тона оловни прахови частици и 50 т оловна паста, а количествата са посочени в инвестиционното намерение. Ще има и други опасни вещества, които ще се отделят в процеса на работа, като се прогнозира и голямо количество отпадни води.

Инвестиционното намерение е внесено в РИОСВ и се очаква решение за започване на процедура по оценка на въздействие върху околната среда.


Тагове: Враца, завод
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg