EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

Най-високи обезщетения за птицевъдите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-високи обезщетения за птицевъдите

mail13:05 | 29.06.2020прегледи 228 коментарикоментари 0


На онлайн-среща представители на различни браншове в земеделието обсъдиха с ресорните заместник министри механизмите, по които България ще разпредели 100 млн. лв, одобрени от Европейския парламент за компенсация на загубите от Covid - 19.

Сумите, които градинари и животновъди ще получат като компенсация на загуби от непроизведена и непродадена продукция, бяха обявени още миналата седмица.

Браншът реши, че освен тези суми, ще има компенсация и за парите, изхарчени за маски и дезинфектанти, като помощта ще е на база средносписъчен брой на персонала за периода март - юни.

Най-много ще получат птицевъдите - по 430 лева на човек. 245 лева ще се изплащат за заето лице в свинфермите, 30 лева на нает работник се полагат на градинарите.

Малките и средни предприятия за преработка на селскостопански продукти също ще получат пари, ако е установен спад на приходите им от продажби с най-малко 20 на сто за периода март - юни тази година спрямо същия период на миналата.

Подпомагането ще бъде с 5 процента от декларираните приходи за календарната 2019-та. Всичко това са предложения, които ще бъдат съгласувани с ЕК.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg