EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Набуко настъпва в Турция, ОВОС за “Сивас-Салопи”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Набуко настъпва в Турция, ОВОС за “Сивас-Салопи”

mail14:50 | 12.04.2012прегледи 1433 коментарикоментари 0


Nabucco Gas Pipeline International GmbH внесе доклада по Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) за 733 километровия участък “Сивас-Салопи” в Министерството на околната среда и урбанизацията на Турция, съобщи компанията за EconomyNews.bg. Управляващият директор на Nabucco Gas Pipeline International GmbH Райнхард Мичек, заяви: “Внасянето на доклада по ОВОС е важна крачка напред в процеса на одобрение и реализация на проекта”.
Внесеният доклад по ОВОС е подготвен по изискванията на министертсвото, заложени в решението му от януари 2011 г. Изготвянето на доклада включва обхватни проучвания по цялото трасе на тръбопровода от високо квалифицирани технически и еко експерти, както и консултации с публични институции и организации, за да се събере цялата необходима информация за въпросните участъци.
Форматът на доклада по ОВОС за участъка от Сивас до иракската граница е в отговор на решението на Министерство на околната среда и урбанизацията на Турция, прието на 21 март 2012 г. Докладът ще бъде обект на обществено обсъждане с участието на управителите на областите Сивас, Малатия, Адиаман, Шанлиурфа, Мардин и Шърнак, в които са населените места по трасето на тръбопровода.
Стремежът на „Набуко” е да се завърши в най-скоро време и докладът по ОВОС за участъка от Анкара до грузинската граница. За участъка от Сивас до границата с Ирак, „Набуко” очаква позитивно решение през лятото.

Тръбопроводът „Набуко”
„Набуко” е новият газов мост между Азия и Европа. Газопроводът ще свързва най-богатите на природен газ региони в света - Каспийския регион и Близкия изток с пазарите на европейските потребители. Газопроводът ще свърже източната граница на Турция с Баумгартен в Австрия - един от най-важните газови разпределителни центрове в Централна Европа - през България, Румъния и Унгария.

Nabucco Gas Pipeline International GmbH
Nabucco Gas Pipeline International GmbH е учредена на 24 юни 2004 г. с цел проектиране, изграждане и експлоатация на газопровод „Набуко”. Със седалище в гр. Виена, Австрия дружеството има предмет на дейност пренос и търговия на едро с природен газ съгласно законодателството на ЕС. Международната компания е собственост на акционерите в „Набуко” и отговаря за проектирането, изграждането, експлоатацията, търговията с капацитет и разпределението за капацитета на газопровод „Набуко”. Компанията ще бъде единственото дружество, което ще осъществява пряк контакт с търговците и ще работи на принципа на комплексно обслужване, действайки като самостоятелна стопанска единица на пазара, независимо от своите учредители. Тръбопроводната система ще бъде изградена от Националните Набуко Компании (ННК), които са дъщерни дружества на международната компания.

Акционерна структура
Акционери в „Набуко” са Български Енергиен Холдинг (БЕХ), Боташ (Турция), FGSZ (Унгария), OMV(Австрия), RWE (Германия) и Трансгаз (Румъния), Всеки акционер притежава равно количество от 16,67% от собствеността в Nabucco Gas Pipeline International GmbH. Акционерите отговарят за преговорите по договорите за доставки на газ.

 


Тагове: Набуко, ОВОС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg