EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Милиони евро за полската железница, пътища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Милиони евро за полската железница, пътища

mail07:35 | 24.09.2019прегледи 448 коментарикоментари 0


Полша ще получи 676 милиона евро от бюджета на Европейския съюз за подобряване на железопътната и пътната инфраструктура. Средствата ще дойдат след като Европейската комисия прие три основни проекта на политиката на сближаване, които са предназначени да подобрят безопасността на пътниците, като същевременно намалят времето и разходите за пътуване. Над 487 милиона евро ще бъдат отпуснати за модернизиране на железопътната комуникационна система на Полша, съобщи изпълнителната власт на ЕС в края на миналата седмица.

Финансираните от ЕС проекти ще включват подмяна на остаряла технология и изграждане на модерна комуникационна система по почти 14 000 км железопътни линии в цялата страна. Целта е железопътният транспорт в Полша да стане по-ефективен и по-бърз, каза ЕК. Други 117 милиона евро ще отидат за модернизиране на железопътните услуги в региона на южна Силезия.

Почти 72 милиона евро ще бъдат изразходвани за облекчаване на задръстванията по пътищата в северната полска провинция Варминско-Мазурско чрез изграждане на магистрален байпас. Полша е най-големият бенефициент от фондовете на политиката на сближаване на ЕС.

Откакто страната се присъедини към блока през 2004 г., чрез кохезионни програми страната е  финансирала 12 200 км нови или модернизирани пътища, достъп до широколентов интернет за 9,1 милиона души и създаване на 151 000 работни места, според ЕК.www.polskieradio.pl

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg