EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

МВФ призна, че са черногледи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ призна, че са черногледи

mail18:45 | 28.09.2020прегледи 456 коментарикоментари 0


Глобалната икономическа прогноза не е толкова мрачна, колкото през юни, обяви говорителят на МВФ Гери Райс, визирайки по-добри от очакваното икономически данни от Китай и от някои развити икономики.

Изявлението е сигнал, че през следващия месец Фондът ще излезе със завишена прогноза за представянето на световната икономика.

През юни МВФ прогнозира, че световната икономика ще се сви с 4,9% през настоящата година, след което ще последва растеж от 5,4 на сто през 2021 година.

Според базираната във Вашингтон институция икономическата прогноза не е безоблачна, а развиващите се пазари, с изключение на Китай, са в критична ситуация заради коронавируса.

Гери Райс отбеляза пред репортери, че цялостната глобална перспектива остава предизвикателна в резултат на короанвирусната пандекия и нейното въздействие върху много икономически сектори.

Ситуацията остава "несигурна" в много развиващи се страни и на развиващите се пазари извън Китай, посочи той, отбелязвайки, че МВФ е загрижен и от нарастващите нива на дълга по света.

МВФ също така настоява силно Групата на 20-те най-големи икономики, известна като Г-20, да разгърне съществуващата инициатива за отлагане на официалните двустранни плащания по обслужване на дълга от страна на най-бедните страни в света и след края на годината.

Гери Райс посочи, че Фондът призовава и кредиторите от частния сектор да участват в инициативата за облекчаване на дълга, която беше договорена от лидерите на Г-20 през април.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 826