EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Литиево-йонни акумулатори за „Балканкар Рекорд“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Литиево-йонни акумулатори за „Балканкар Рекорд“

mail17:10 | 22.07.2020прегледи 300 коментарикоментари 0


Компанията за системи за съхранение на енергия „Катодни материали“, част от горивното подразделение ТВЕЛ на руската корпорация „Росатом“, постави началото на сътрудничество с „Техноимпорт” ООД, част от групата „Балканкар Рекорд” – основен европейски производител на специализирани и електрически превозни средства, със седалище в България. Споразумението, сключено между двете компании, ще позволи да се оборудва техниката на „Балканкар” с литиево - йонни акумулаторни батерии, произведени от „Росатом“. 

Решението за редовно снабдяване ще бъде взето след като „Техноимпорт” ООД направи тестове и пилотно въведе в експлоатация батериите в съоръженията от техническия парк на компанията.

Търсенето на специалната техника, която работи с литиево-йонни акумулатори - мотокари, платформени електрокари и автомобилни влекачи, нараства тъй като в определени случаи те са много по-икономични. За разлика от оловно-киселинните акумулатори, литиево-йонните акумулаторни батерии не изискват редовна поддръжка, а презареждането им е възможно по всяко време и електронната система за управление на батерията позволява визуален контрол на всички параметри.

 „Използването на литиево-йонни акумулатори в нашите електрически превозни средства е иновативно решение и отваря нови хоризонти в разработването и развитието на оборудването на „Балканкар Рекорд“. Това ни позволява да увеличим приноса си за опазването на околната среда“, каза директорът на „Техноимпорт“ Евгени Земляков.

„В предложеното оборудване ни заинтересуваха редицата уникални технически решения, и по-специално - възможността за балансиране на клетките и усъвършенстваната система за управление на акумулатора. То отговаря на нашите очаквания за максимална енергийна ефективност и възможност за прилагането на интегрирани решения в интелигентни или роботизирани логистични системи“, добави още той.

Пазарът на електрическия транспорт в Европейския съюз активно се развива вече повече от 20 години и производителите повишават изискванията си към използваните компоненти и материали. Проектът открива възможности за „Росатом“ да си сътрудничи не само с компаниите от групата на „Балканкар Рекорд“ на руския, но и на българския пазар в дългосрочен план.

„Радваме се на едно ново ниво на сътрудничество с чуждестранен производител. Нашите продукти не отстъпват технически на чуждестранните и дори ги надминават в съотношението цена – качество. Опитът в изпълнението на вътрешно-промишлени проекти на „Росатом“ ни позволява да предложим на клиента високотехнологичен продукт на привлекателна цена“, отбеляза генералният директор на компанията „Катодни материали“ Емин Аскеров.

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg