EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайски коли атакуват през Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски коли атакуват през Бургас

mail09:30 | 14.10.2011прегледи 1922 коментарикоментари 0


Първите 350 леки коли, внос от Китай за България, влизат през Бургаската свободна безмитна зона на път за вътрешния пазар, научи „Фактор“. От една седмица в зоната се разтоварват три модела и се товарят на автовози. Те са поръчани от вносителя„Литекс Моторс“, който освен че ще сглобява първите български коли край Баховица, се оказа и търговец на китайските автомобили.
В базата на Свободната зона колите пристигат за първи път, нетрадиционно -натоварени в контейнери по четири и после заминават за дистрибуторите в страната. „За първи път разтоварваме голямо количество коли в контейнери, което е интересно като логистика“, заяви изпълнителният директор на Свободна безмитна зона-Василий Скрипка.
Какъв ще е интересът на българина към новите марки автомобили все още не се знае. Една част от първата пратка е предназначена за Пловдивския панаир, където ще бъдат изложени и ще се проучва пазарът им. Останалите тръгват към дистрибуторите в големите градове на страната.
„Ние ще разберем първи дали има интерес, защото ако обмитят други-значи има. До края на годината трябва да получим още 1000“, каза още Скрипка.
Това е първата поръчка на „Литекс Моторс“ за доставка на колите, но фирмата има амбиция и за още една голяма пратка през следващата година. Колите идват от Китай до пристанище Бургас, после се обмитяват.
В края на септември стана ясно, че в началото на следващата година на пазара излизат автомобилите на „Литекс Моторс” - Great Wall. По думите на Тодор Стойков, мениджър по продажбите, интересът към автомобилите е много голям, тъй като компанията предлага на потребителя едно от най-добрите съотношения на пазара цена/качество, високо оборудване и много екстри на автомобилите дори за базовите нива.
Според Стойков компанията очаква да реализира голям обем продажби. Дългосрочната цел е постепенно да се превърне в лидер в сегментите на пазара, където ще предлага автомобилите Great Wall.
Пробно производство ще бъде пуснато на пазара до края на годината. До 2016 година е предвидено да бъдат разработени и пуснати на пазара в Европа разнообразна моделна гама, следвайки най-новите тенденции в световното автомобилостроене. Планира се с времето „Литекс Моторс да обогатява своето портфолио от модели автомобили, които ще произвежда за пазара в страната и цяла Европа.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg