EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Как да се предвиди риска в хранителния сектор?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да се предвиди риска в хранителния сектор?

mail13:03 | 15.07.2019прегледи 496 коментарикоментари 0


 Център за риск политика в хранителния сектор (част от ERPI) и Център за оценка на риска по хранителната верига към Министерството на земеделието, храните и горите подписаха Споразумение за сътрудничество в областта на риск политиката в хранителния сектор. С това двете партньорски организации си поставят за цел да работят заедно за развитието и популяризирането на подхода и методиката на Риск политиката в хранителния сектор. Те ще подпомагат заинтересованите страни в разработването на риск политики и превенцията на хранителни здравни рискове, в съответствие с Плана на Световната здравна организация за хранителна безопасност 2013-2022 г

„Стратегията, която ще прилагаме в изпълнение на настоящото споразумение и целите на Центъра, ще се състои главно в анализ и премахване на уязвимостите по цялата хранителна верига. По този начин ще помагаме на българския хранителен бизнес да не стига до т.нар. „рискове“ в изпълнението на своята дейност“ заяви Иван Савов, Председател на Европейския институт за риск политика.

В рамките на споразумението ще бъдат провеждани съвместни обучения, курсове и семинари за развитие и усъвършенстване на процесите за изследване и анализ на организационното управление, внедряване на моделите и методиките за управление на структури и организации в държавната администрация, местното самоуправление, бизнеса и неправителствения сектор. Ще бъдат организирани и обучения и сертификация на студенти, докторанти, участници в специализирани събития и други целеви групи в научните среди; ще се изнасят лекции; ще се подпомага издаването и разпространението на специализирани издания, статии, учебни и други материали др.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg