EUR 1.9558
USD 1.6499
CHF 1.8160
GBP 2.1668
CNY 2.3771
you tube
mobile version

Интерконекторът България - Сърбия готов 2022 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интерконекторът България - Сърбия готов 2022 г.

mail18:01 | 07.06.2019прегледи 581 коментарикоментари 0


Междусистемната връзка България - Сърбия трябва да бъде въведена в експлоатация през 2022 г. Това потвърдиха енергийните министри на двете страни Теменужка Петкова и Александър Антич, съобщи пресцентърът на министерството на енергетиката.
Двамата министри разговаряха в Белград, където се провежда среща на върха, посветена на енергийната сигурност в региона.
Според единодушното мнение и на двамата, изграждането на липсващата инфраструктура е ключово условие за постигане на енергийна сигурност и конкуренция в газовите доставки за региона на Югоизточна Европа.
Министър Петкова информира своя сръбски колега за развитието на проекта за междусистемна връзка Гърция - България и припомни, че преди броени дни бе даден старт на нейното изграждане. Целта е връзката да бъде пусната в търговска експлоатация през 2020 г., което ще осигури получаването на договорените количества от 1 млрд. куб. м. природен газ годишно от находището Шах Дениз 2 в Азербайджан.
По-рано през деня министър Петкова обсъди с министъра на икономиката на Черна гора Драгица Секулич възможностите за двустранно сътрудничество в областта на енергетиката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg