EUR 1.9558
USD 1.7264
CHF 1.8304
GBP 2.1746
CNY 2.4661
you tube
mobile version

За Коледа виенчани подаряват книги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За Коледа виенчани подаряват книги

mail07:35 | 25.12.2019прегледи 743 коментарикоментари 0


Проучване, направено по поръчка на Стопанската камара на Виена, на показва, че виенчани обичат да купуват подаръци. 90 процента от тях, тоест 1,5 млн. души, са планирали  да купят от осем до девет подаръка което означава, че под коледните дръвчета ще има над 12 млн. красиво опаковани подаръка. Планираните разходи за коледни подаръци са на миналогодишното високо ниво – очакванията са, че виенчани ще отделят средно по 350 евро от бюджета си са коледни подаръци. За 50 процента от анкетираните, а това е повече отколкото през миналата година, купуването на коледни подаръци има голямо значение. Виенските търговци поглеждат към коледната търговия тази година с премерен оптимизъм. 28 процента очакват покачващи се обороти по Коледа в сравнение с 2018 г., 60 процента разчитат да достигнат високото ниво от миналата година, а 20 процента очакват леко намаление на продажбите.

На първо място сред предпочитаните подаръци отново са книгите. 48 процента от анкетираните ще сложат книги под коледното дърво. Ваучерите продължават да са на второ място в класацията за 38 процента от анкетираните. Дрехите като подарък и тази година запазват 3-то място преди играчките. Сред предпочитаните коледни подаръци са козметика, бижута и билети за концерт или опера и театър. Оказва се, че парите в брой не излизат от мода като коледен подарък и 20 процента ще подарят именно пари.

Виенчани продължават да се вдъхновяват за избор на подарък по търговските улици и смятат да ги купят в центъра на града или в кварталите, в които живеят и работят, но информацията в интернет играе все по-важна роля. Две трети от анкетираните са заявили, че правят избора си в интернет, 38 процента от участвалите в проучването ще купят подаръците онлайн. Онлайн пазаруването е предпочитано сред хората на възраст между 15 и 29 години. Стопанската камара на Виена провежда информационна кампания под мотото "Който обича Виена, пазарува във Виена!". Целта на кампанията е да се подкрепят местните производители и търговци, тоест тези, които плащат данъци във Виена.

335 млн. евро ще похарчат жителите на австрийската столица за Коледа като цяло.

изгочник: Ойроком-ПР София, снимка: © Jorit Aust


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg