EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Започват „Национални дни на кариерата” 2012

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започват „Национални дни на кариерата” 2012

mail18:00 | 06.03.2012прегледи 1498 коментарикоментари 0


Форумът за студентски стаж и кариера "Национални дни на кариерата 2012 - Добра Кариера, Добър Живот" започва. На него студентите се запознават с различни стажантски програми, подходящи за тях.
Резултатите от изминалите издания показват, че за десет години над 137 500 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация, а над 22 000 от тях са започнали работа или стаж в желаната от тях компания. Днес зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата” стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на Форума.
ПРОГРАМА
"Национални дни на кариерата 2012 – Добра Кариера, Добър Живот"
13-14 март: София, „Арена Армеец София”, Тренировъчна зала;
19 март:Варна, Фестивален и конгресен център;
21 март:Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус;
26 март:Русе, Русенски университет "А. Кънчев";
28 март:Свищов, Стопанска академия "Д. Ценов"
2 април:Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център;
4 април:Бургас, Бургаски свободен университет.
Участието на студентите и младите специалисти в "Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот" е безплатно. По традиция Форумът е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уърк-шопове). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на Форума. По време на тези часове студентите имат възможност да се запознаят с детайли, свързани с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата“.
За пръв път през 2012 г. по време на Форума такива „уъркшопи“ и семинарна програма ще бъдат организирани не само в София, но и в градовете Варна, Пловдив и Свищов.
Освен като организатор, JobTiger и тази година ще участва чрез отдела си за подбор на персонал със свой щанд във всички градове на провеждане на "Национални дни на кариерата ". На щанда в София ще има възможност и за кариерно консултиране на посетителите. Фирмата предлага и развива нови възможности на пазара на труда в България с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. JobTiger работи с над 22 000 клиенти-работодатели и близо 300 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора, до висококвалифицирани професионалисти и мениджъри.
Нестле България АД е генерален спонсор на форума за девета поредна година. Стажантската програма на компанията се радва на голям интерес. През изминалите години от програмата са се възползвали над 215 стажанти. Успехът на тази практика се вижда и от цифрите: 84% от приетите на едногодишен стаж остават в компанията.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg