EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Еврокомисар кандидат за СТО?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврокомисар кандидат за СТО?

mail08:04 | 18.06.2020прегледи 401 коментарикоментари 0


Европейската комисия съобщи, че се въвеждат ограничения на публичните изяви на еврокомисаря по търговията Фил Хоган, след като той по-рано потвърди, че може би ще кандидатства за ръководител на Световната търговска организация (СТО).

Конкурсът в СТО приключва на 8 юли. Хоган дотогава няма да участва в събития, свързани с търговската политика на ЕС. Предвижда се изключение за предварително насрочена негова лекция във Флоренция, на която няма да има възможност за задаване на въпроси.

Според говорител на ЕК това се налага заради нуждата вниманието на публиката да не бъде отклонявано от основната дейност на еврокомисаря. Хоган запазва поста си в комисията, а предприетите мерки са предпазни, съгласувани с него и разбираеми при това положение, поясни говорителят. До края на конкурса Хоган ще бъде ограничен при участието си във взимането на решения от името на ЕК, добави той.

Новината съвпадна със съобщение на комисията за начало на преглед на европейската търговска политика на фона на промените в общата среда и въздействието на пандемията от Ковид-19. Прегледът ще обхваща включително взаимодействието със СТО.

  


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg