EUR 1.9558
USD 1.7660
CHF 1.7917
GBP 2.3216
CNY 2.5088
you tube
mobile version

Държавен стандарт и за тъмния хляб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Държавен стандарт и за тъмния хляб

mail17:03 | 19.11.2019прегледи 382 коментарикоментари 0


Ръженият, ръжено-пшениченият и пълнозърнестият хляб вече ще се правят по стандарт. Предстои през тази седмица трите стандарта да бъдат одобрени от Българската агенция по безопасност на храните, потвърдиха от агенцията за “Труд”. Очаква се изпълнителният директор на БАБХ да ги одобри.

Досега утвърден стандарт “България” има за белия, типовия и хляба “Добруджа”.

Новите стандарти ще влязат в сила от началото на следващата година. очаква се от тогава родните хлебопроизводители да започнат производство на трите вида хляб по новите стандарти и те да се появят в магазина. Хлябовете, които носят печата стандарт “България”, трябва да отговарят на точно определени изисквания.

Те не съдържат никакви консерванти и добавки. Техните рецептури са прости – съдържат брашно, квас или мая, щипка сол за стабилизатор на химичните процеси и вода. Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите сме собственици на марката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg