EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Дунавско винено изложение в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дунавско винено изложение в Русе

mail07:55 | 27.06.2015прегледи 1693 коментарикоментари 0


В събота в Русе ще бъде открито второто издание на международното Дунавско винарско изложение „BLUE & WINE EXPO 2015”, съобщи общинската управа. Участие в него ще вземат представители на 12 Дунавски региона. Изложението има за цел да популяризира винения туризъм в Дунавския регион като източник на нови възможности за местно развитие.
България ще бъде представена от три винарски региона – Видин/Белоградчик, Плевен/Велико Търново и Русе.
Останалите девет региона ще презентират вина от Хърватия (региони Илок и Бараня), Сърбия (Фрушка гора, Южен Банат, Неготин и Моравски региони), и Румъния (региони Добружда, Мунтения/Олтения и Дунавски тераси).
Освен дегустация на подбрани вина, „BLUE & WINE EXPO 2015“ ще предложи на посетителите възможността да се запознаят с кулинарните традиции в Дунавския регион, тъй като Клубът на професионалните готвачи – Русе ще има собствен щанд. Ще заработи и арт ателие, посветено на темата „вино“.
В 15:30 часа в Доходно здание ще пристигнат римски легионери, които ще поведат всички желаещи „по пътя на римските императори“ и ще ги отведат на римска крепост „Сексагинта Приста“. Там, за четвърта поредна година, ще се проведе „Римски пазар на Сексагинта Приста“ като част от Фестивала за съвременна градска култура „Аз, Градът“.
В рамките на изложението ще бъде поставен фокус и върху предимствата на получения наскоро сертификат „Културен маршрут на Съвета на Европа“, с който в началото на 2015 г. организацията удостои „Пътят на римските императори и Дунавският път на виното“, а заедно с това и включените в него обекти на културно-историческото наследство и винопроизводители.
Русе е домакин на изложението за втори път, като през 2014 г. събитието беше организирано пилотно и посетено от около 300 жители и гости на Русе. Изложението се реализира в рамките на международен проект „Пътят на римските императори и Дунавският път на виното – RER–DWR II”, който е финансиран по Програма „Подкрепа за подобряване и насърчаване на устойчиви транснационални тематични туристически продукти“ на Главна дирекция „Предприятия и промишленост“ на Европейската комисия. Събитието се организира от Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ със съдействието на Дунавски компетентен център в Белград (Сърбия) и Контактен център „Дестинация Дунав“.

 

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960