EUR 1.9558
USD 1.7264
CHF 1.8304
GBP 2.1746
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Група ОТП придоби SG в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Група ОТП придоби SG в Сърбия

mail12:04 | 01.10.2019прегледи 674 коментарикоментари 0


Група ОТП обяви приключването на финансовата сделка по придобиване на Societe Generale в Сърбия. Банката ще продължи да работи на местния пазар под ново име – Банка ОТП Сърбия.

С успешното завършване на сделката по придобиване, Група ОТП - която е собственик на Банка ДСК в България, засилва допълнително пазарната си позиция в региона. Процесът на интеграция между двете сръбски банки, Войводинска банка и Банка ОТП Сърбия, ще доведе до създаването на една от водещите банкови институции на местния пазар както по размер на активите, така и по брой обекти в клонова мрежа, и по големина на портфолиото от кредити и депозити. Непосредствена задача и пред двете банкови организации в Сърбия, част от Група ОТП, ще бъде да се фокусират върху поддържането на най-високо качество на обслужване на клиентите и успешно осъществяване на процеса на интеграция. Понастоящем, във връзка с прехвърлянето на собствеността, клиентите на Societe Generale Сърбия, наричана отсега нататък Банка ОТП Сърбия, не е нужно да предприемат действия и в бъдеще ще бъдат своевременно уведомявани за основните етапи, свързани със сливането на банките.

Процесът на интеграция на Банка ОТП Сърбия и Войводинска банка се планира да продължи до 2021 г. Дотогава двете банки ще работят като самостоятелни юридически лица.


Тагове: ОТП, Сърбия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg