EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Глоби до 2 млн. лв. за мобилни оператори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоби до 2 млн. лв. за мобилни оператори

mail06:25 | 08.01.2015прегледи 5612 коментарикоментари 0


Правителството одобри проект на закон за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения. Проектът е изготвен в изпълнение на ангажиментите на България като член на Европейския съюз за въвеждане на мерки по прилагането на Регламент (ЕС) №531/2012 относно роуминга в обществени мобилни съобщителни мрежи в рамките на Съюза. Той се предлага с оглед отстраняване на несъответствия с европейското право в областта на електронните съобщения. Проектът също така съдържа изменения и допълнения във връзка с налагането на санкции от националния регулаторен орган.

 Предложените изменения и допълнения в проекта на ЗИД на ЗЕС включват ефективни, пропорционални и възпиращи санкции, приложими при нарушаването на разпоредби на Регламента за роуминга. Размерът на предложените санкции (от 10 хил. до 2 млн. лв.) е определен с оглед постигане на възпиращо нарушенията действие предвид важността на развитието на общо мобилно пространство в Европа и на защитата на интересите на потребителите.

 Създава се възможност Комисията за регулиране на съобщенията с решение да изиска от предприятието, след като му предостави възможност за изразяване на становище, да преустанови неизпълнението незабавно или в рамките на разумен срок. С решението Комисията дава задължителни указания за отстраняване на неизпълнението и/или неговите последици и за привеждане на дейността на предприятието в съответствие с изискванията./пресцентър на МС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg