EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

Германия: В кои сектори имаше съкращения?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: В кои сектори имаше съкращения?

mail07:02 | 12.05.2020прегледи 334 коментарикоментари 0


Резултати от последното проучване на влиятелния германски институт Ifo показват, че през миналия месец в мнозинството сектори на водещата европейска икономика е имало съкращаване на работни места вследствие на коронавирусната пандемия, която доведе до въвеждане на строги ограничителни мерки и до блокиране на бизнес дейността.

Данните показват, че през април 39% от германските компании в автомобилната индустрия взеха решение да съкратят работни места.

В същото време уволнения на персонал имаше при 50% от хотелиерския бизнес, при 58% от ресторантьорския бизнес и в 43% от туристическите агенции.

Според последното проучване на института Ifo съкращенията на персонал през април бяха по-високи от средните и в много други икономически сектори, но не беше загубено нито едно работно място във фармацевтичната индустрия.

Клаус Волрабе, ръководител на проучванията на Ifo, отбеляза: "Отсега нататък коронавирусната криза ще започне да оказва влияние върху германския пазар на труда".

Анализатори и икономисти отбелязват, че ситуацията с пазара на труда и безработицата в Германия щеше да бъде още по-лоша без държавната спасителна програма за съкратено работно време.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg