EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Газпром защитава Северен поток-2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром защитава Северен поток-2

mail14:38 | 16.08.2018прегледи 586 коментарикоментари 0


Газпром е внесъл в антимонополния регулатор в Полша молба за прекратяване на процедурата за антимонополно разследване срещу участниците в проекта за изграждане на газопровода Северен поток-2. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на документи от отчета на холдинга.

Управлението за защита на конкуренция и потребителите на Полша започва разследване срещу Газпром и пет международни компании, които отговарят за финансирането на газопровода Северен поток-2 в началото на май. Управлението представи обвинения за финансирането на Северен поток-2 от шестте компании без разрешение. Това са руската Газпром, френската Анжи (Engie), германските Унипер (Uniper) и Винтерсхал (Wintershall), австрийската О Ем Ви (OMV) и англо-холандската Шел (Shell).

Според антимонополния регулатор на Полша някои участници в споразумението могат да се опитат да заобиколят липсата на разрешение за създаване на компания, финансираща строителството на газопровода.

Управлението посочва, че за нарушаване на забраната за създаване на обща компания се предвижда наказание до 10 % от оборота, а ако това въпреки всичко е станало и възстановяването на конкуренцията на пазара е невъзможно, ръководителят на службата може да постанови продажбата на всички или на част от активите на предприемача, на акции, и дори да разпусне компанията.

Молбата за прекратяване на антимонополната процедура от Газпром е изпратена на 15 юни.

В същите документи от отчета на Газпром е посочено, че до 14 август, Газпром трябва да представи отговор на Стокхолмския арбитражен съд на исканията на украинската Нафтогаз за преразглеждане на тарифите за транзит на руски газ.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg