EUR 1.9558
USD 1.6107
CHF 1.8128
GBP 2.2050
CNY 2.4903
you tube
mobile version

Висш US чиновник посети строежа на IGB

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Висш US чиновник посети строежа на IGB

mail14:28 | 30.09.2020прегледи 426 коментарикоментари 0


В контекста на посещението на държавния секретар на САЩ Майк Помпео в Гърция, Франсис Р. Фанън, помощник-секретар в Бюрото за енергийни ресурси на Държавния департамент на САЩ, посети мястото на тръбопровода на IGCB в Комотини. Той беше приветстван от представители на проектната компания ICGB и строителната фирма AVAX. Фанън беше информиран за напредъка на проекта, който се очаква да подобри сигурността и диверсификацията на доставките на газ за по-широкия регион на Югоизточна Европа. Заместник-министърът на външните работи, отговарящ за икономическата дипломация, Костас Фрагоянис представляваше гръцката държава.

След завършването си, газопроводът IGB ще свърже гръцката национална газопреносна система в района на Комотини с българската национална газопреносна система в района на Стара Загора. Планираната дължина на тръбопровода е 182 км, с диаметър на тръбата от 32 инча, а прогнозираният капацитет ще бъде до 3 млрд. куб. м. годишно в посока от Гърция към България.

Напредъкът на проекта

През октомври 2019 г., след продължителна процедура за възлагане на поръчки, AVAX и ICGB подписаха договор за „Проектиране, доставка и строителство на междусистемна газова връзка Гърция – България (проект IGB)“. AVAX, избрана за подаване на най-конкурентната оферта и въз основа на критерии за технически опит, инициира проекта в размер на 145 милиона евро преди края на годината. Международен проект от такъв калибър, който обхваща две държави, сам по себе си е предизвикателство, особено и след като спазването на местното законодателство и придържането към най-добрите практики е целта както на AVAX, така и на клиента ICGB.

Избухването на пандемията и съответните мерки, предприети за справянето с нея, доведоха до безпрецедентни условия, които създадоха значителни препятствия в различни процеси на текущата работа. Най-важно, това наложи мерки, които да осигурят безопасното придвижване на персонал между двете държави. Благодарение на своята упоритост и целеустременост, компанията вече успешно преодоля всички прекъсвания и създаде план за оптимално възстановяване на загубеното време.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg