EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Визитки на премиера и неговите заместници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Визитки на премиера и неговите заместници

mail16:33 | 12.03.2013прегледи 839 коментарикоментари 0


Марин Райков, министър-председател и министър на външните работи в служебното правителство.

Роден на 17 декември 1960 г. във Вашингтон, САЩ.
Завършва “Международни отношения” в УНСС.
От 1987 г. започва работа в Министерството на външните работи, като аташе в Дирекция “Балкански държави”.
От 1992 до 1995 г. е Трети, Втори и Първи секретар в посолството на България в Белград. До 1997 г. е експерт в Отдел “Политически въпроси” в Дирекция “Права на човека и международни хуманитарни организации” в МВнР.
От 1997 г. до 2001 г. е заместник-постоянен представител в Постоянното представителство на България към Съвета на Европа в Страсбург, заместник-министър на външните работи и председател на Националната комисия за ЮНЕСКО.
В периода 2001-2005 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България във Франция, Постоянен представител в ЮНЕСКО и личен представител на Президента на Републиката в Международната организация на франкофонията.
От 2005 г. до 2009 г. заема длъжности в дирекциите “Координация и планиране” и “Политически въпроси” в МВнР.
През 2009 г. и 2010 г. е заместник-министър на външните работи.
От август 2010 г. е извънреден и пълномощен посланик на България във Франция и Монако.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на регионалното развитие в служебното правителство.

Родена е на 8 август 1975 г.
Завършила е Eзикова гимназия „Бертолт Брехт”, Пазарджик, с изучаване на немски език.
Магистър по право от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
От 2001 до 2003 г. е адвокат. През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване“ в Министерство на околната среда и водите.
От месец август 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресори Законодателство; Устройство на територията и проекти; Държавна собственост; Жилищна политика; Концесии; ГРАО; Регионално развитие; Търговски дружества и държавни предприятия.
Има специализации по „Развитие на способностите за извършване на оценка на въздействие на законодателство и политики” по проект "За добро обществено регулиране: институционализиране на процеса на оценка на въздействието в държавната администрация", Консорциум „Джейкъбс енд Асошиейтс Юръп Лимитид”; по Европейско право; "Човешки права и околна среда" във Венецианска комисия в Триест, Италия; по "Стратегическо планиране и координация за оценка на въздействието на законодателство и политики и участие на обществеността във взимане на управленски решения“ в Института по публична администрация в Дъблин, Ирландия, и в Националното училище по администрация в Париж, Франция.
На 23 януари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за Главен секретар на Президента.
Владее английски и немски език.


Деяна Костадинова, вицепремиер и министър на труда и социалната политика в служебното правителство.

Завършила е Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” през 1994 г. След дипломирането си работи като адвокат от Софийска адвокатска колегия.
През 2001 г. при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се включва в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел „Правен и връзки с обществеността”. През 2004 г. става главен директор на новосъздадената Главна дирекция „Контрол по правата на детето” в Агенцията, която извършва проверки за спазване на правата на детето от всички училища, детски градини, ясли, обслужващи звена, дирекции „Социално подпомагане”, неправителствени организации, специализирани институции за деца и други.
През 2007 г. е назначена за началник на отдел „Законодателство, оценка на риска и нередности” към Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Дирекцията е Управляващ орган по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, а ръководеният от Костадинова отдел е отговорен за регистрирането и докладването на нередности по ОПРР.
В периода 2009-2011 г. е съветник по социални политики на министър-председателя.
От юни 2011 г. до февруари 2012 г. е заместник-министър на труда и социалната политика и отговаря за политиката на пазара на труда, европейски програми и проекти и международна дейност. Била е ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
На 28 февруари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за секретар по социални политики, младежта и спорта на Президента.
Владее английски и руски език.

Илияна Цанова, вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз в служебното правителство

Родена е на 19 януари 1976 г. в гр. София.
Магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство със сертификат за следдипломна квалификация по финансов мениджмънт от Университет “Джордж Вашингтон”, САЩ, като стипендиант на USAID.
От 2001 г. до 2003 г. Илияна Цанова работи в одиторския отдел на „Делойт-България”.
От 2003 г. до 2013 г. работи за Европейската банка за възстановяване и развитие. До 2006 г. структурира и управлява инвестиционни проекти в областта на водния сектор, железопътния и обществения транспорт, както и публично-частни партньорства.
От 2006 г. до 2013 г. работи в централата на ЕБВР в Лондон и заема позиция старши банкер в отдел “Общинска инфраструктура и околна среда”. Има богат опит в структурирането, договарянето и изпълнението на инвестиции в дялов капитал и дългово финансиране на инфраструктурни проекти, както и в съфинансирането на проекти със средства от Европейския съюз в страни от Югоизточна Европа, Украйна и Русия.
Като представител на ЕБВР Илияна Цанова е била консултант по преструктуриране на публични дружества за комунални услуги, създаването на регулаторни органи в областта на водния сектор, структурирането на публично-частни партньорства и фискална децентрализация.

 Вижте целия състав на служебния кабинет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg