EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вижте завода за електробуси в Брезник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вижте завода за електробуси в Брезник

mail07:30 | 28.03.2013прегледи 3882 коментарикоментари 0


Брезник става част от картата на електрическата мобилност в България. Най-новият член на Индустриален клъстер „Електромобили“ е „Булминерал“ ООД. В края на 2012г. бе учредено съвместно дружество между Булминерал и китайската компания „BYD“ – световен лидер в производство електрически автомобили и електрически автобуси. Новото съвместно дружество е на територията на гр. Брезник, посочва Клъстерът в съобщение.
Все повече български общини търсят партньорство с иновативни и полезни модели в полза на своите жители. Индустриален клъстер „Електромобили“ подписа рамкови споразумения с общините - Пловдив, Русе, Ловеч, Монтана, Добрич. Такова споразумение бе единодушно гласувано и одобрено от общинския съвет на гр. Брезник.
Първа мярка е включването на електрическата мобилност в „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Брезник“. ИКЕМ предоставя безплатно разработен модел за урегулиране на реда за изграждане на зарядна инфраструктура (мрежа от зарядни колонки) за ЕПС. Разработката бе поръчана и заплатена от фирми, членове на ИКЕМ и направена от екипа на проф. д-р. арх. Веселина Троева, ръководител на „Национален център за териториално развитие“ ЕАД. ИКЕМ предлага и създаване на „Национална програма за електрическа мобилност до 2025 г.“ Стартирането на такава програма ще постави страната ни на електромобилната карта на Европа и ще я утвърди като регионален лидер, се посочва в съобщението на ИКЕМ.

EconomyNews.bg преди месец публикува интервю с Михаил Иванов, ръководител на завода на „Булминерал” ООД в Брезник, в което той съобщи, че заводът за електробуси е готов. Вижте снимките.
 Снимки: Bulmineral.com,BYD


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg