EUR 1.9558
USD 1.6405
CHF 1.8066
GBP 2.1867
CNY 2.4940
you tube
mobile version

Валутните пазари – сега + до края на годината

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Валутните пазари – сега + до края на годината

mail17:45 | 02.09.2015прегледи 2553 коментарикоментари 0


Джон Харди, Saxo Bank
Основното предположение за всички следващи по-долу прогнози е, че световните пазари се възстановяват от скорошното им сътресение, че Китай не се движи агресивно към обезценка на валутата си, а й позволява бавен спад, и че Федералният резерв върви напред към първото повишаване на лихвения процент на фона на все още силните данни за САЩ – независимо от това повишаването на лихвените нива на коя среща на Федералната комисия за отворен пазар ще стане - през септември, октомври или декември.

USD/JPY
130+ - може да има обратен риск за тази оценка, ако Японската централна банка сметне, че може да предприеме още веднъж политика на улеснения, заради дефлационните последици от срива на цените на енергийните носители и други суровини и девалвацията на китайския юан. Но йената вече е доста слаба и цикълът е почти преодолян за сега. Всеки недостатък на риска ще е в следствие на сътресение на пазара, което няма да отмине през следващите месеци, а вместо това ще се влошава (като това не е нашия основен сценарий).

GBP/USD
1.50 – движението тук е вероятно да бъде по-малко драматично, отколкото движението при други големи двойки валути, едната от които е щатският долар. Това е така, защото темите, които движат щатския долар и британската лира, са подобни, но очаквайте щатския долар да се представи по-добре, когато Федералният резерв задвижи повишаването на лихвените нива преди Банк ъф Ингланд.

EUR/USD
1.00 – EURUSD следва да се търгува значително по-ниско, ако преодолеем последните пристъпи на нервност и върнем фокуса върху политиката на дивергенция на централната банка и търговията с евро като носител (заемни средства в евро за финансиране на сделки с висока доходност на друго място), които движеха еврото преди.

USD/TRY
3.10 – текущ натиск върху валутите от европейския пазар, в следствие на действията на Федералния резерв за нормализиране на политиката. Въпреки че натискът може да улесни Турция и други валути от европейския пазар, погледнато относително, ако пазарът превъзмогне последното сътресение и започне да се мобилизира отново.

USD/CHF
1.10 - USDCHF трябва да се обединят силно, ако пазарът превъзмогне наскорошния спад. Швейцарският франк е печално надценен, но пазарът не е склонен да се докосва до него след 15 януари и премахването на тавана на курса на франка към еврото от Швейцарската национална банка. Но скорошната пазарна нестабилност напълно пропусна да види значителната сила на франка, като предположи, че той е загубил статута си на сигурно убежище. Това може да насърчи продаващите, които могат също да получат помощ, чрез вмешателство на Швейцарската национална банка, която иска да види валутата значително по-слаба.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България на 60-то място в световния износ

11:05 | 06-08-20 | 678