EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Българо-китайски научен център в УНСС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българо-китайски научен център в УНСС

mail11:05 | 25.01.2017прегледи 1341 коментарикоментари 0


Българо-китайски център за научноизследователски програми и обмен на студенти беше открит официално на 17 януари т.г. в Университета Джаотонг, Шанхай - третият по-големина университет в Китай. Това съобщиха от пресцентъра на Университет за национално и световно стопанство (УНСС).
Центърът е съвместна инициатива на Димитър Абаджиев, доскоро генерален консул в Шанхай (сега посланик на страната ни в Словения), и на заместник-декана на Аграрно-биологическия факултет проф. Шенгшуан Че и е част от програмата "Един път - един пояс". От българска страна в него са включени УНСС, СУ и ТУ, но проектите са отворени за изследователи от всички висши училища. На откриването от страна на Университета Джаотонг присъства цялото академично ръководство и г-жа Дишу Ма, почетен ректор и заместник-председател на Националната комисия по образование, която неотдавна беше на посещение в УНСС. От българска страна присъстваха Янаки Стоилов, зам.-председател на Народното събрание, Димитър Абаджиев и Димитър Пампулов, генерален консул в Шанхай. Димитър Абаджиев прочете специално приветствие от ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.
Приета е тригодишна програма на Центъра. Одобрен е за първи път бюджет от китайското правителство за Центъра за финансиране на научноизследователските програми в рамките на инициативата 16+1. Центърът ще има два офиса - единият в университета Джаотонг, а другият в УНСС. За директори са избрани проф. Джен Хуанг, заместник-ректор на Университета Джаотонг, и Димитър Абаджиев./Снимка: УНСС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg