EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

България е 54-та по конкурентоспособност на таланти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България е 54-та по конкурентоспособност на таланти

mail13:15 | 12.09.2019прегледи 436 коментарикоментари 0


Бояна Дойнова

Adecco Group, световният лидер в областта на човешките ресурси, представи шестото поредно издание на Глобалния индекс за конкурентоспособност на талантите (2019), разработен в съвместност с престижния бизнес университета INSEAD. Компанията отчита бързата промяна на пазара на труда, като ключов фактор зад нарастващата нужда за привличането и развитието на по-талантливи кадри.

Всяко издание на Глобалния индекс откроява определена сфера, която е от особена важност за икономическия прогрес. В тазгодишния анализ акцентът е поставен върху предприемачеството: начините, по които то се насърчава, и как развитието му се отразява на конкурентоспособността на различните икономики. Докладът е базиран на 68 индикатора и обхваща 125 страни и 114 града.

Глобалният индекс нарежда България на 54-то място, а София на 78-мо. Най-високо са класирани Швейцария, Сингапур и САЩ, а сред градовете: Вашингтон, Копенхаген, Осло, Виена и Цюрих.

България се справя най-добре в показателите “Задържане на таланти” и “Глобални знания”. Резултатите ни за конкурентоспособност на талантите надвишават средните за региона (Източна и Южна Европа), а страната ни изпреварва Румъния и Хърватска / Чехия е държавата с най-високи резултати в този регион (38-ма)/. Въпреки добрите ни резултати в класацията, възможността за привличане на нови таланти, родни и чуждестранни, остава предизвикателство за държавата.

 

снимки:pixabay.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg