EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българите предпочитат Боровец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българите предпочитат Боровец

mail14:00 | 24.02.2014прегледи 1008 коментарикоментари 0


Българите предпочитат Боровец за покупка на ски имот, показват данни на агенция за недвижими имоти. От началото на годината 30% от запитванията за Боровец са от българи, докато за Банско и Пампорово делът на запитванията от български купувачи са съответно 10 и 15%.
Търсят се основно малки апартаменти в Боровец или в комплекси ново строителство в околните села, построени през последните години. Интерес привличат и качествени годни за обитаване къщи в селата около Боровец. "Боровец е близо до София и е доста атрактивен за българите, които имат желание да закупят зимен имот, на който да могат да
се наслаждават през уикендите", коментира наблюденията си брокер на компанията за Боровец и Банско, и допълва: "На пазара през последните месеци се появиха доста атрактивни имоти на разумни цени, нещо, което така дълго липсваше в района на Боровец и за което определено има търсене".
Средните офертни цени на апартаментите в Боровец през последната година по данни на компанията се движат в рамките на 700-750 евро/кв.метър, а до сделки се стига на цени около 600 евро/кв.метър. Банско и Пампорово предлагат по-ниски цени. Средната цена на купените през 2013 г. апартаменти в двата курорта се изравни и достигна 380 евро/кв.метър.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg