EUR 1.9558
USD 1.6145
CHF 1.8178
GBP 2.2126
CNY 2.4943
you tube
mobile version

БХРА: Хотелите са безопасни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БХРА: Хотелите са безопасни

mail09:02 | 25.11.2020прегледи 332 коментарикоментари 0


Местата за настаняване са взели всички необходими мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 и гарантиране на безопасността на своите клиенти. Това неколкократно бе признато и от главния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Затова е недопустимо в публичното пространство да се спекулира с условията на работа в хотели и къщи за гости, при условие, че няма нито едно доказано огнище на коронавируса, възникнало в място за настаняване и нито един турист, който да е заразен с Ковид-19 по време на ваканцията или престоя си в хотел. Това заявиха в декларация от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

В хотелите в цялата страна се спазват всички противоепидемични мерки, хигиената е на високо ниво, стаите и общите помещения се дезинфекцират постоянно, а служителите са задълително с маски. Това показаха и поредицата от проверки, извършени от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и регулярните инспекции на РЗИ.

Още след края на летния сезон д-р Кунчев бе категоричен, че нощните заведения са длъжници на хотелите, защото пропуските на малцината недобросъвестни собственици на подобни клубове са довели до незаслужено отрицателно отношение към целия туристически бранш. Това стана ясно и след организирането на тайни частни партита със стотици присъстващи, за което дори бе поискано да бъдат отнемани разрешителните за работа на подобни нарушители, които петнят имиджа на бранша.

Хотелите взеха най-адекватни и сигурни мерки, за да осигурят безопасността на своите служители и клиенти, неколкократно подчерта д-р Кунчев през последните месеци. Той самият препоръча и на хората да пътуват, да карат ски, да отмарят на спа и да отсядат в хотели, спазвайки противоепидемичните мерки. И заяви, че огнища на вируса се зараждат не в местата за настаняване, а при организиране на частни празненства.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България на 60-то място в световния износ

11:05 | 06-08-20 | 1121