EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

Бургаското видеонаблюдение става регионално?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургаското видеонаблюдение става регионално?

mail16:05 | 30.03.2018прегледи 3647 коментарикоментари 0


Общинският център за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за цялата област и да обхваща периметъра от Обзор до Резово чрез закупуването на аналитичен софтуер. Тази идея обсъдиха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, кметът на община Бургас Димитър Николов, директорът на ОДМВР - старши комисар Калоян Калоянов и шефът на охранителна полиция комисар Неделчо Рачев.

Надграждането на системата за видеонаблюдение ще е изключително полезно за работата на МВР по отношение на оперативно - издирвателните дейности и разкриването на престъпления, стана ясно от разговора. Превръщането на бургаския център в регионален ще позволи от едно място да се наблюдават входните и изходните артерии в населените места, както и вътрешните територии. Така при сигнали ще може да се проследява траекторията на движение на издирвани лица и автомобилите им.

Министър Радев разгледа на място Центъра за видеонаблюдение в Бургас и се запозна със системата за ранно оповестяване при наводнения, както и с настоящите възможности на софтуера. От разговора стана ясно, че при надграждане на системата в него могат да се обособят работни места за представители на МВР. Така ще се спести значителен ресурс за оперативно - издирвателните мероприятия на полицията и ще се повиши разкриваемостта на престъпленията.

Намеренията са новият софтуер да обвърже съществуващото видеонаблюдение по общини с това на АПИ, да го синхронизира и с външните камери на банки и големи фирмени сгради. Центърът в Бургас разполага със зала за кризисен щаб, където при необходимост могат да заседават представители на различни институции. На голям екран в нея се излъчват избрани записи от камерите от различни точки. Три от мониторите в Центъра са свързани със системата на телефон 112, а част от камерите в града са с опция за 360 градусово наблюдение. Някои от камерите са поставени на подадени от полицията места след анализ на конфликтни зони с наситен брой инциденти или пътно транспортни произшествия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg