EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Благоевград, В.Търново със с-ми за видеонаблюдение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Благоевград, В.Търново със с-ми за видеонаблюдение

mail10:05 | 21.01.2019прегледи 1011 коментарикоментари 0


До края на юни тази година в Благоевград ще бъде изградена модерната система за видеонаблюдение, съобщиха от пресцентъра на общината.
За целта в бюджета за 2019 г. са предвидени близо 440 000 лева. Видеонаблюдението ще обхване голяма част от територията на града - централна градска част и кварталите. Ще се акцентира на невралгичните зони. Ще има камери за наблюдение на училища, паркове и улици, както и на периметъра около тях, за да има превенция срещу нарушаването на обществения ред.
Центърът за наблюдение ще бъде в ОД МВР-Благоевград, като полицията ще осъществява мониторинг и контрол при функционирането на системата. Полицейските патрули ще бъдат оборудвани с таблети, за да може да се осигури бърза реакция на органите на реда при нужда, поясниха от общината.
Системата отговаря на най-високите технологични изисквания. Тя ще бъде с максимален брой функции. Ще има и опция за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или ПТП, както и възможност за управление в кризисни ситуации. Условието към фирмата-изпълнител е изплащането да става на малки вноски при голям процент изпълнение, като по този начин интересите на общината и гражданите са максимално защитени, допълват от общинския пресцентър.

-----------------------

Охранителни камери ще следят за реда в парковете на Велико Търново. Закупуването на устройствата за видеонаблюдение е заложено в инвестиционната програма на общината за 2019 година, която предстои да бъде гласувана от Общинския съвет в края на месеца. Поетапно ще бъдат обхванати десет зони за спорт и отдих в града, а точните места за разполагане на камерите ще бъдат съгласувани с органите на реда.

Устройствата ще бъдат включени към системата за видеонаблюдение на Велико Търново, с което последната ще бъде разширена. От миналата година в Старата столица работят близо 40 снимачни устройства, които са поставени на възлови места и позволяват детайлно заснемане както нощем, така и при лоши метеорологични условия. Видеонаблюдението обхваща входовете и изходите на града, петнадесет от кръстовищата както в централната част, така и в кварталите, новите спортни обекти за обществено ползване и др.

За гарантиране на сигурността и реда над 150 камери работят и в 36-те населени места от общината. Те са монтирани в централните части, по входовете и изходите на селищата. И през настоящата година ще бъдат осигурени средства за осъвременяване на системите за видеонаблюдение в селата и за оптимизирането им.

Сигналът от всички устройства – както във Велико Търново, така и в населените места, постъпва в реално време в два контролни центъра. Единият се намира в сградата на общината, а другият – в районното полицейско управление. Към тях ще предават и бъдещите камери в парковете. 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg