EUR 1.9558
USD 1.7990
CHF 2.0155
GBP 2.2997
CNY 2.4822
you tube
mobile version

БЕХ смени директора на ICBG

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БЕХ смени директора на ICBG

mail12:55 | 08.03.2017прегледи 5213 коментарикоментари 0


Съветът на директорите на БЕХ  смени изпълнителния директор на „Ай Си Джи Би“ АД – проектната компания, която подготвя изграждането на българо-гръцката газова връзка (IGB). Начело на компанията бе поставен Валентин Хамбарлиев.
Междусистемната газова връзка с Гърция е основен приоритет  в енергийната политика на страната. Стратегическият интерконектор трябва да бъде въведен в експлоатация до началото на 2020 г. В противен случай има реална опасност страната да изгуби договора за доставка на 1 милиард куб. метра газ годишно от Азербайджан, както и европейското финансиране, отпуснато за проекта. Изграждането на IGB е от стратегическо значение за диверсификацията на доставките на природен газ за България и Югоизточна Европа.
Валентин Хамбарлиев, предложен за изпълнителен директор на „Ай Си Джи Би“ АД,  притежава дългогодишен опит в реализацията на инфраструктурни проекти в газовия сектор, съобщава БЕХ. Преди старта на реалното строителство ще бъде необходимо да бъдат извършени поредица административни процедури с ускорени темпове, като отговорността за това ще поеме новият изпълнителен директор на проектната компания.
Служебният министър на енергетиката Николай Павлов съобщи, че строежът на IGB трябва да започне в началото на 2018 г.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg