EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

А.Новаков гл. преговарящ по Кохезионната политика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

А.Новаков гл. преговарящ по Кохезионната политика

mail11:05 | 19.04.2018прегледи 2139 коментарикоментари 0


Българският евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) бе избран за главен преговарящ по основния регламент за Европейските структурни и инвестиционни фондове след 2020 година, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.

Решението е без прецедент в историята на България като част от Европейския съюз поради факта, че за първи път българин е избран на тази позиция. Това се случи по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Очакваната стойност на регламента, обект на преговорите, ще надхвърли 300 млрд. евро, които ще бъдат инвестирани в периода 2021-2027 г. Новаков ще бъде отговорен за законодателното предложение на Европейската комисия, както и на промените в правилата за бюджетите на държавите членки, функционирането, допустимите бенефициенти и условията за финансиране на проекти в ЕС и в страната.

В процеса на изготвяне и приемане на регламента за еврофондовете той ще работи заедно с германския евродепутат Констанце Крел. Предвидено е ЕК да изпрати проекта на регламент до ЕП в края на май, а преговорният процес да трае най-малко една година. Новите изисквания ще влязат в сила на 1 януари 2021 година, като те ще се прилагат за всички държави членки, региони и общини - бенефициенти на евросредства.

Интервю на EconomyNews.bg с Андрей Новаков четете тук.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg