EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$7млрд. за ново антитяло RVT-3101

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$7млрд. за ново антитяло RVT-3101

mail16:35 | 25.10.2023прегледи 513 коментарикоментари 0


Швейцарската фармацевтична компания "Рош" (Roche) съобщи, че е инвестирала в бизнеса с лекарства за лечение на възпаления на червата в сделка за милиарди долари, предаде ДПА. 

Швейцарската компания купува експериментално лекарство за стомах от американската биотехнологична компания "Ройвант" (Roivant) за над 7 милиарда долара.

В споразумението "Рош" е придобил "Телавант холдингс" (Televant Holdings), компания, която е собственост на "Ройвант" и базираната в САЩ "Пфайзер" (Pfizer).

Споразумението включва разработване, производство и маркетингови права за активната съставка RVT-3101 в САЩ и Япония. 

"Рош" заяви, че RVT-3101 е ново антитяло. Обещаващата терапия е разработена за пациенти, страдащи от възпаление на червата, включително болестта на Крон, според швейцарската компания.

"Рош" ще плати авансово 7,1 милиарда долара и ще осъществи краткосрочно междинно плащане от 150 милиона долара, според споразумението.

При финализирането на споразумението "Рош" ще има пълните права за по-нататъшното разработване и производство на RVT-3101, както и за пускането му на пазара в САЩ и Япония, при условие че са изпълнени клиничните и регулаторни изисквания.

В допълнение "Рош" се ангажира да започне глобална фаза 3 от проучването на RVT-3101 възможно най-скоро, за да може тази терапия да стане достъпна за пациенти с възпаление на червата. "Пфайзер" притежава маркетинговите права за препарата извън САЩ и Япония.

"Силно вярваме, че това ново антитяло, насочено към инхибитора на съдовия еднотелен растежен фактор, има трансформационен потенциал да направи значителна разлика за пациенти, живеещи с възпаления на червата и потенциални други болести", каза шефът на "Рош" Томас Шинекер.

"Ние сме развълнувани да добавим тази обещаваща нова терапия, която е в процес на разработка, към нашето портфолио и да я направим достъпна за пациентите възможно най-бързо", заяви той.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg