EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$75 млрд. за Аржентина от МВФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$75 млрд. за Аржентина от МВФ

mail18:12 | 28.08.2023прегледи 600 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд (МВФ) отпусна транш 7,5 милиарда долара за Аржентина в сделка, за която преговорите отнеха четири месеца а инфлацията достигна 115 на сто, предаде ДПА. 

Поради екстремна суша и политически грешки, Аржентина не успя да направи договорените корекции на бюджета, каза фондът. Въпреки това беше възможно да се договорят нови цели като увеличаване на резервите на централната банка и повече фискална дисциплина, посочват от Изпълнителния съвет на МВФ.

Министерството на икономиката в Буенос Айрес трябва да прехвърли повече от половината от новоотпуснатите средства на други кредитори, съобщава пресата в южноамериканската страна.
За да изпълни си задължения към фонда, Аржентина наскоро взе няколко мостови заема от Катар, Китай и от латиноамериканската банка за развитие CAF.

Втората по големина икономика в Южна Америка е затънала в тежка икономическа и финансова криза. Аржентина страда от раздут държавен апарат, ниска производителност в индустрията и голяма сива икономика, която лишава държавата от много данъчни приходи, допълва ДПА.

Националната валута, песото, продължава да се обезценява спрямо щатския долар, а планината от дългове непрекъснато расте./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg