EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$625 млн. платила BP след разлива в Мексиканския залив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$625 млн. платила BP след разлива в Мексиканския залив

mail14:14 | 18.05.2010прегледи 878 коментарикоментари 0


Британската компания British Petroleum изпомпва по 2000 барела петрол на ден от разлива в Мексиканския залив и вече е похарчила 625 милиона долара за такива дейности, предаде Франс прес.
Вчера ръководители на компанията съобщиха, че системата за изпомпване на отвора, откъдето изтича петрол от потъналата петролна платформа на 1500 метра дълбочина, позволява да се изпомпват по 1000 барела на ден от общо 5000, които изтичат във водите.
По-рано днес British Petroleum посочи, че е платила над $ 9,6 млн.  по искове на частни лица и компании за възстановяване на загуби, причинени от петролния разлив в Мексиканския залив. 
"Следим British Petroleum като единствена отговорна в страната да изплати разходите за отстраняване на последиците от разлива и да обезщети (финансовите) загуби на частни лица, общини и компании, които пострадаха от разлива", съобщи днес министъра по вътрешна сигурност Джанет Наполитано.
Конгресмените критикуват не само компанията, но и министерството на вътрешните работи на САЩ, което разреши на British Petroleum да добива петрол от шелфа на Мексиканския залив без достатъчно гаранции, че сондажите ще бъдат безопасни и няма да доведат до сериозни екологични последици, отбелязва ИТАР-ТАСС.   


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg