EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$2,5 млрд. за Йордания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$2,5 млрд. за Йордания

mail10:03 | 12.06.2018прегледи 1688 коментарикоментари 0


Саудитска Арабия, Кувейт и Обединените арабски емирства отпускат помощ в размер на $2,5 млрд. на Йордания, която преминава през тежка икономическа криза, съобщи Саудитската агенция по печата, цитирана от Франс прес.

Пакетът, обявен на среща на върха между четирите страни в свещения град Мека, включва депозит в йорданската централна банка, гаранции пред Световната банка, подпомагане на бюджета в продължение на пет години и финансиране на проекти за развитие.

Срещата се проведе по покана на саудитския крал Салман. В нея участваха йорданския крал Абдула Втори и ръководителите на ОАЕ и Кувейт.

Йордания, която е поела ангажимент пред Международния валутен фонд да проведе структурни реформи в замяна на заем за стотици милиони евро, бе разтърсена в продължение на седмица от големи демонстрации срещу увеличаването на цените на петрола и проектозакон за данъците.

Протестното движение доведе до оставка на премиера. За да успокои вълненията на улицата, неговият приемник, който тепърва трябва да формира правителство, реши да оттегли спорния законопроект.

В Йордания 18% от населението са безработни, а 20% живеят на прага на бедността. /БТА


Тагове: Йордания, помощ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg